Πέργκολα markilux pergola compact

“Η Κομψά Ανθεκτική”

Η markilux pergola compact είναι το “Κομψά Ανθεκτικό” σύστημα σκίασης, ένας συνδυασμός τέντας-σε-κασέτα με πλαίσιο πέργκολας. Είναι εξαίρετη επιλογή για μικρούς χώρους ή όπου δεν είναι δυνατή ή επιθυμητή η τοποθέτηση κλασικής τέντας με πτυσσόμενους βραχίονες.

Η βασική ιδέα είναι μεγαλειωδώς απλή. Μια κασέτα πέργκολας με πολύ μικρές διαστάσεις – μόλις 12,5Χ12,5 εκατοστά – τοποθετείται σε εξωτερικό τοίχο, οροφή ή δοκάρι στέγης.

Όταν έρθει η ώρα να ξεδιπλώσει τις αρετές της η πέργκολα, το ύφασμα σκίασης εκτείνεται σε δύο πλαϊνούς οδηγούς στήριξης που στηρίζονται σε δύο λεπτούς στύλους στήριξης και σκιάζει μέχρι και 18 τετραγωνικά μέτρα.

Σχεδιασμένη ώστε να εφάπτεται στο κυρίως κτίριο, η πέργκολα έχει ανάλαφρο και κομψό design ώστε να εντάσσεται στη συνολική αισθητική του χώρου. Δηλώνει διακριτικά την παρουσία της χωρίς να κυριαρχεί οπτικά και προσθέτει με τις όμορφες γραμμές της, τα υπέροχα χρώματα και μοτίβα των υφασμάτων σκίασης. Άλλωστε, η πέργκολα έχει διακριθεί με German Design Award και reddot Design Award.

Η πέργκολα έχει εξαιρετική αντοχή και σταθερότητα χάρις στους δύο στύλους, που μπορεί να είναι κυλινδρικοί ή τετράγωνοι. Βοηθά πολύ και το εξελιγμένο σύστημα αμορτισέρ που κρατούν διαρκώς τεντωμένο το ύφασμα αλλά και το tracfix, που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της markilux pergola compact είναι η δυνατότητα να χαμηλώνει το εμπρόσθιο μέρος κατά 20-40 εκ, ανάλογα με την προβολή, δημιουργώντας κλίση για την άμεση απορροή των βρόχινων υδάτων, αλλά και πλούσια σκιά όταν ό ήλιος είναι χαμηλά στον ορίζοντα.

Ο χώρος κάτω από την πέργκολα δείχνει υπέροχος ακόμα κι όταν βραδιάζει, αξιοποιώντας τις εξαιρετικές δυνατότητες φωτισμού. LED lines και spots μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από την κασέτα, υπογραμμίζοντας το κομψό της σχήμα, κάτω από τους πλαϊνούς οδηγούς και στην μπάρα υποστήριξης του υφάσματος.

Συνολικά, η markilux pergola compact είναι ένας υπέροχος συνδυασμός αισθητικής και λειτουργικότητας που δημιουργεί έναν αγαπημένο χώρο για όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για τα χρώματα του σκελετού και της κασέτας, εκατοντάδες προτάσεις για υφάσματα σκίασης και μια πλήρης γκάμα πρόσθετου εξοπλισμού.

Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά

  • Made-to-measure, με μέγιστες διαστάσεις 450Χ400 εκ.
  • Διαστάσεις κασέτας 12,5Χ12,5 εκ
  • Η πέργκολα μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρικό μοτέρ και τηλεχειρισμό, LED line και spots, αισθητήρες φωτός κι ανέμου, αισθητήρες ηλιακού φωτός, θερμάστρες υπερύθρων
  • Η πέργκολα μπορεί να εφοδιαστεί με Shadeplus – ένα πρόσθετο κάθετο στοιχείο σκίασης που ανεβοκατεβαίνει και προσφέρει επιπλέον σκιά αλλά και προσφέρει προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα
  • Τετράγωνα καλύμματα για τις βάσεις των στύλων στήριξης

Τεχνικά στοιχεία

  • Δυνατότητα στερέωσης εμπρόσθιων στύλων σε βάσεις επιβάρυνσης στην εκδοχή flex
  • Δυνατότητα βύθισης του εμπρόσθιου μέρους κατά 20-40 εκ.
  • Η πέργκολα έχει αντοχή στον άνεμο μέχρι και 6 μπωφόρ
  • Για ευκολία κι άνεση, η markilux pergola compact μπορεί να ελεγχθεί από tablet ή smartphone

2018 © Copyright - markilux.gr - Powered by Level Up