Τέντα markilux 900

“ Η φορητή”

Η τέντα markilux 900 είναι η ιδανική λύση σκίασης για όσους ενοικιάζουν διαμέρισμα με μπαλκόνι. Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι τοποθετείται πανεύκολα, χωρίς καν να βάλετε έστω μια βίδα στον τοίχο, κι εξίσου πανεύκολα αφαιρείται και μεταφέρεται σε ένα νέο διαμέρισμα. Η νέα τέντα markilux 900 είναι κομψή, πανεύκολη στην τοποθέτηση, με κασέτα και πτυσσόμενους βραχίονες με βιονικό τένοντα.

Η markilux 900 είναι η πρώτη στο είδος της “σφηνωτή” τέντα με πτυσσόμενους βραχίονες. Δεν χρειάζεται να στερεωθεί σε τοίχο ή οροφή, καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, δημιουργεί άφθονη σκιά με κλίση μόλις 5ο και προσφέρει ανεμπόδιστη θέα σε κάθε μπαλκόνι ακόμα και όταν είναι πλήρως εκτεταμένη.

Δύο κομψοί δοκοί τύπου accro στερεώνονται με μεγάλη ασφάλεια μεταξύ δαπέδου κι οροφής του μπαλκονιού, προς την πρόσοψη του κτιρίου. Είναι επίσης δυνατό οι δοκοί να στερεωθούν στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού. Σε αυτούς τους δοκούς στηρίζεται ένα σύστημα κασέτας, με ύψος μόλις 10 εκατοστά. Μέσα στην κασέτα αποσύρονται οι πτυσσόμενοι βραχίονες και το ύφασμα σκίασης. Οι πτυσσόμενοι βραχίονες είναι εξοπλισμένοι με βιονικό τένοντα από εξαιρετικά ανθεκτικές  ίνες υψηλής τεχνολογίας που εξασφαλίζουν ιδιαίτερη σταθερότητα κι αντοχή στον άνεμο. Οι βραχίονες και το ύφασμα σκίασης μαζεύονται κι απλώνονται πανεύκολα είτε χειροκίνητα είτε με τη χρήση ηλεκτρικού μοτέρ, κάτι που σπάνια συμβαίνει στις τέντες με βραχίονα.

Η επιφάνεια σκίασης εξασφαλίζει προστασία από τον ήλιο ακόμα και με κλίση μόλις 5ο ενώ οι συνηθισμένες τέντες απαιτούν κλίση 45ο περίπου. Παρόλα αυτά, η τέντα markilux 900 μπορεί να ρυθμιστεί κατά την τοποθέτηση με κλίση μέχρι κι 70ο εάν οι ειδικές συνθήκες απαιτούν κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, η markilux 900 προσφέρει ανεμπόδιστη θέα κι άφθονη σκιά, ενώ προστατεύει την πρόσοψη του διαμερίσματος από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία μειώνοντας θεαματικά την κατανάλωση ενέργειας για κλιματισμό του εσωτερικού του διαμερίσματος.

Η τέντα markilux 900 έχει μοντέρνα, ελαφριά σχεδίαση, και εξαιρετική ποιότητα υλικών γεγονός που της εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής και μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Οι δοκοί προσαρμόζονται σε κάθε ανομοιομορφία στο πάτωμα, και διατίθενται ειδικά καλύμματα για τις βάσεις τους.

Η τέντα markilux είναι made-to-measure,  με πλάτος από δύο έως τέσσερα μέτρα και προβολή ενάμισι ή δύο μέτρα. Οι δοκοί στερέωσης είναι κατάλληλοι για μπαλκόνια με ύψος μεταξύ κυμαίνεται μεταξύ 235 έως 265 εκατοστών. Αυτές οι διαστάσεις καλύπτουν όλα τα κλασικά μεγέθη μπαλκονιών κι ακόμα, δύο τέντες μπορούν να τοποθετηθούν δίπλα-δίπλα, καλύπτοντας μπαλκόνια με μεγαλύτερο πλάτος.

Η κασέτα διατίθεται σε 3 στάνταρντ χρώματα – traffic white, stone grey μεταλλικό και ανθρακί μεταλλικό, μπορεί όμως να παραδοθεί σε οποιονδήποτε χρωματισμό, κατόπιν παραγγελίας. Για το ύφασμα σκίασης, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές σε χρώματα και μοτίβα από τις κλασικές αλλά και νέες σειρές υφασμάτων σκίασης της markilux.

Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά

 • Made-to-measure, με πλάτος 200 έως 400 εκατοστά και προβολή 150 έως 200 εκατοστά.
 • Εκτεινόμενοι δοκοί στερέωσης μεταξύ δαπέδου κι οροφής για μπαλκόνια με ύψος από 235 έως 265 εκατοστά
 • Δυνατότητα στερέωσης μεταξύ οροφής και κιγκλιδώματος
 • Τέντα σε κασέτα με ύψος μόλις 10 εκατοστά.
 • Ειδικά καλύμματα για τις βάσεις δοκών
 • Made in Germany

Τεχνικά στοιχεία

 • Κλίση από 5ο έως κι 70ο
 • Πτυσσόμενοι βραχίονες με βιονικό τένοντα
 • Χειροκίνητη λειτουργία ή χρήση ηλεκτρικού μοτέρ.
 • Η κασέτα διατίθεται σε 3 στάνταρντ χρώματα – traffic white, stone grey μεταλλικό και ανθρακί μεταλλικό
 • Απεριόριστες επιλογές για ύφασμα σκίασης στις κλασικές και νέες σειρές υφασμάτων σκίασης markilux.

2018 © Copyright - markilux.gr - Powered by Level Up