«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με markilux

τέντα markilux 5010

Μπορείτε να επωφεληθείτε με επιδότηση μέχρι 70% για την τοποθέτηση συστήματος σκίασης με ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για την ένταξη στο πρόγραμμα.

NEO πρόγραμμα επιδότησης έως 70% για ενεργειακή ανακαίνιση κατοικιών «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Στις επιλέξιμες δαπάνες προβλέπεται και η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.Το πρόγραμμα θα προσφέρει επίσης και άτοκο δάνειο για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Ο Οδηγός Εφαρμογής και η πρώτη προκήρυξη αναμένεται στο τέλος του Απριλίου, αφού πρώτα αναπροσαρμοστεί ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.

Τα κίνητρα που δίνονται είναι επιδότηση επί των δαπανών για τις οικοδομικές παρεμβάσεις και άτοκο τραπεζικό δάνειο με δυνατότητα συνδυασμού και των δύο προαναφερόμενων μορφών. Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ/τμ με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ. Δηλαδή μία κατοικία 100 τ.μ. θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο ή και με τα δύο κίνητρα έως και τα 25.000 ευρώ. Μία κατοικία 60 τ.μ. θα ενισχυθεί για 15.000 ευρώ.

Τα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν έως και 70% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών. Όσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό επιδότησης. Αυτό ξεκινά από 25% και ανεβαίνει κατά 5% ανά παιδί. Μπορούν να επιδοτηθούν από το Πρόγραμμα η μονοκατοικία, η πολυκατοικία ως σύνολο και το μεμονωμένο διαμέρισμα.

Οι επιλέξιμες εργασίες προκύπτουν βάσει συστάσεων του Ενεργειακού Επιθεωρητή και θα αφορούν αποκλειστικά τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες επιλέξιμων παρεμβάσεων.    

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια / υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.    
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής.    
  • Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Προτεραιότητα έχουν οι περίπου 35.000 πολίτες που είχαν υποβάλλει φάκελο στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, στο οποίο περίπου πενήντα χιλιάδες νοικοκυριά. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα υπάρξει παράλληλο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια και δημοτικά κτίρια.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση